woensdag 3 augustus 2016

11 september: Torenfeesten te Zichem ter gelegenheid van Open Monumentendag

Op zondag 11 september zet de nieuwe vzw ‘De Maagdentoren‘ de deur open van de als uitkijktoren gerestaureerde Maagdentoren.
Ongeveer 10 jaar geleden zwichtte de toren voor de tand des tijds, na een instorting werd deze gerestaureerd, sinsdien is er ook een nieuwe belangengroep ontstaan die zich op deze zondag wil voorstellen. Op zondag 11 september worden er op Open Monumentendag de ‘ Torenfeesten ‘ georganiseerd. Tussen 13 u en 18 u zullen er rond de Maagdentoren tal van gratis activiteiten plaatsvinden.
Er is ook een hartige Breugelse feestdis voorzien met ‘hapje en tapje’ aan democratische prijzen!

Programma (tussen 13 u en 21/22?u)
---------------------------------------
- Er zullen gratis begeleidende gidsen voorzien worden in en rond de Maagdentoren en voor het centrum van Zichem en de Sint-Eustachiuskerk.
- De Harmonie ‘ De Heren van Zichem ‘ zal een optreden verzorgen aan de Maagdentoren om 16 u.
- Er komt een jonkvrouw vuurspuwen, dus even afstand houden!
- De Heer Reinier Van Schoonvorst en de maagd Rositta zullen de feesten verblijden met hun bezoek op Andalusische paarden in vol ornaat.
- Iedereen die kan en wil, mag deelnemen aan de volkdansdemonstratie verzorgd door de Chiro.
- Hapje en tapje : Er zal een drankstand uitgebaat worden met o.a. een speciaal streekbier (nen Heer van Zichem) en er zal ook een breugelfeestdis/maaltijd georganiseerd worden rond de Maagdentoren.
- Er zullen kruidenkoeken gebakken worden en vertelsels verteld worden.
- De valkenier zal tonen hoe er in vervlogen tijden gejaagd werd met deze roofvogels, een heel spectaculaire demonstratie!
-Maagdentoren by night : ook ’s avonds kan een feeĆ«riek verlichte Maagdentoren bezocht / (en of) / bewonderd worden
- Verder is er nog allerlei (rand)animatie voor groot en klein, in de vorm van toneeltjes vertelsels en muziek, met o.m. het muzikale duo ‘SecondHand’  (en middeleeuwse minnestrelen ?)
 GRATIS INKOM 
Iedereen is van harte welkom !

(Foto: https://www.onroerenderfgoed.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten