woensdag 2 augustus 2017

UITNODIGING namens vzw 'De Maagdentoren'


Beste vrienden,
Stad S-Z plaatst een tentendorpje aan de Maagdentoren ter gelegenheid van de doortocht van wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland' op zaterdag 05 augustus;
Waarbij een stand van vzw 'De Maagdentoren' met op een groot scherm de projectie van de integrale koersuitzending. 
En hapje en tapje naar goede gewoonte natuurlijk !
In bijlage : flyer, uitgegeven door stad Scherpenheuvel-Zichem, van de wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland'

Organisatie door stad Scherpenheuvel-Zichem i.s.m. de verenigingen : vzw 'De Maagdentoren',  'De Zichemse Carnavalvrienden', toneel vereniging  en café 'Moeder Cent'.
T.g.v. de doortocht van de wielerwedstrijd 'Dwars door het Hageland'  bouwt het stad Scherpenheuvel-Zichem een tentendorpje op de weide rond de Maagdentoren te Zichem, en verzorgd de logistieke steun voor de drie verenigingen die stands gaan open houden vanaf 's middags, dit op  zaterdag 05 augustus. 
Men kan er dan ook genieten van streekproducten, een hartig hapje met hotdogs en hamburgers bij een frisse pint, en andere dranken. Dit allemaal verzorgd door de verenigingen vzw 'De Maagdentoren,  'De Zichemse Carnavalvrienden, de toneel vereniging  en café 'Moeder Cent'.
Aan de Markentoren vindt er tevens een ‘historische reconstructie’ plaats van de Guldensporenslag met Zichemse oude rakkers, in korte broek, die nog het klein 'joenk' willen uithangen.
Getooid met kastrollen en houten zweerden en schilden… Gewel(da)dig!! Guitig en grappig!!  het hele spektakel wordt gefilmd en overschouwd door Nest Claes, pastoor Munte en moeder Cent. 
De vzw 'De Maagdentoren' is in historische kledij aanwezig en tapt het exclusieve bier 'Nen Heer van Zichem' van 't vat . En ze hebben daarbij het idee opgevat om de volledige wielerwedstrijd op een groot scherm te projecteren in hun tent.  "Dwars door het Hageland" wordt namelijk rechtstreeks uitgezonden door VTM vanaf 14 u. En het belooft een triller te worden met een zinderende finale volgens organisator Nick Nuyens.  In dit tentendorpje kunnen de sportliefhebbers niet alleen de koers volgen op groot scherm, maar de renners passeren ook aan de Maagdentoren en steken er de brug over de Demer over richting Molenstede Grasbos om zo naar de aankomst op de citadelberg te Diest te klimmen.
Graag deze uitnodiging delen  met uw familie, vrienden, kennissen en fb.
Met vriendelijke groeten,
Robert Janssens                          Leo Lemmens                            Lieve Jacobs- van Den Berghe   
Secretaris                                     Voorzitter                                   Penningmeester
0478-022001                                0477-778173                             0474-565986

Geen opmerkingen:

Een reactie posten